Ekonomi och företag

SMS-lån kan ge dig pengar i väntan på nästa löneutbetalning

Befinner du dig för närvarande mellan två löneutbetalningar? Har du för mycket månad kvar i slutet av pengarna? Då kan du vilja överväga att ta ett SMS-lån i väntan på din nästa löneutbetalning. Genom att göra detta kan du nämligen överbrygga den långa och olidliga väntan och ekonomiska ökenvandring som du just nu genomgår.

Om du aldrig tidigare har tagit ett lån av detta slag finns det dock vissa saker som du behöver känna till. Framför allt kan det vara värt att veta att räntan på dessa lån ofta är lite högre än på andra privatlån. Med detta sagt kan det ändå vara en bra lösning om du generellt sett har ganska stora marginaler i din månatliga budget. Läs vidare så förklarar vi mer!

Vad är ett SMS-lån egentligen?

Ett SMS-lån har egentligen inte särskilt mycket med SMS att göra men desto mer med lån och ekonomi. Dessa lån har fått sitt namn utifrån att man tidigare kunde ansöka om dem via just SMS. Idag ansöker du generellt sett via en webbplats istället för på något annat sätt. Men i övrigt skiljer sig inte dessa högkostnadskrediter särskilt mycket åt från gårdagens sådana.

Det rör sig helt enkelt om ett mindre lån som är kortfristigt, d.v.s. har en kort löptid. Du kan till exempel använda det för att låna pengar i väntan på din nästa löneutbetalning. På så vis kan du överbrygga ett tillfälligt glapp i din ekonomi.

Vilka är fördelarna med dessa lån?

Så vilka är då fördelarna med denna typ av lån? De är fördelaktiga för dig som konsument på så sätt att:

  • Förhållandevis lätt att få låneansökan godkänd. Tröskeln för att få låna pengar är relativt låg. Det rör sig trots allt vanligtvis om mindre belopp som lånas under en kortare tid. Därför kan många låntagare beviljas dessa lån.
  • Snabb utbetalning av pengarna. En annan fördel är att du ofta får pengarna utbetalda väldigt fort. Detta gör att du snabbt kan få tillgång till pengarna när du behöver dem som mest.
  • Digital ansökningsprocess. Ansökningsprocessen är dessutom digital vilket innebär att du slipper besöka ett bankkontor för att ansöka.