Ekonomi och företag

Snabba handläggningstider

SMS-lån kallas även för snabblån. Med all rätt! Oavsett vilken långivare du väljer går det alltid snabbt att få ett SMS-lån. Själva ansökan kräver bara några få uppgifter och den fylls i på ett par minuter. När du har skickat in ansökan tar det inte länge förrän någon har granskat den och godkänt utbetalningen. Inom ett dygn finns pengarna på kontot, men ofta redan samma dag.

Som om det inte vore nog finns det extra snabba sms-lån också. Vi tänker på de SMS-lån med utbetalning på helger och kvällar. Det finns situationer då denna typ av extra snabba SMS-lån behövs. Står man där i ett nödläge och behöver pengar på en gång ja då är det skönt att möjligheten finns. Har man tid att vänta en dag eller tills efter helgen är det dock smartare att välja något av de vanliga SMS-lånen istället eftersom det ofta blir billigare så. Det finns ett utbud aktörer på finansmarknaden och det är inte svårt att hitta smslån.

SMS-lånen gjorde lånemarknaden snabb

Det var 2006 när de första SMS-lånen kom till Sverige. Denna nya låneform revolutionerade lånemarknaden. Plötsligt dök det upp nya aktörer som erbjöd små, snabba lån via SMS. Ja, det var så det fungerade på den tiden. Man skickade ett SMS med hur mycket pengar man ville låna. Inom kort var pengarna inne på kontot. Ofta betalade man tillbaks pengarna inom en månad. Idag finns det mängder med SMS-lån men ansökan görs på nätet istället. Dessutom har lånen blivit mycket mer flexibla med både längre återbetalningstid och större lånebelopp.

Direkt effekt

Det är två saker som avgör hur snabbt du kan få in pengarna på bankkontot. Det ena är hur snabb handläggningen av lånet är. Det andra är hur lång tid banköverföringen tar. Handläggningstiden brukar vara mycket kort för de flesta långivare. Det är inte ovanligt att man kan få ansökan godkänd inom en timme. Det förutsätter förstås att de har öppet när du ansöker. Om du ansöker på kvällen eller på helgen och det är bråttom bör du kontrollera så att långivaren verkligen har öppet då. När lånet godkänts ska pengarna föras över till ditt bankkonto. Om du använder samma bank som långivaren går överföringen på en gång. Det är också en förutsättning för att pengarna ska komma in på kvällen eller på helgen. Om ni inte har samma bank kan du ändå få pengarna samma dag givet att överföringen godkändes innan cirka klockan 13-14, beroende på vilken bank det handlar om.