Ekonomi och företag

Banktjänsterna hos Norwegian Bank

Norwegian Bank är på den svenska marknaden en ”nischbank”. Det betyder att de specialiserat sig på vissa enstaka banktjänster och inte har lika många tjänster som exempelvis Nordea eller Swedbank. För privatpersoner kan bankens tjänster räcka om man vill spara eller låna samt betala räkningar. Många har banken som ”sekundär” bank som ett komplement till sin huvudbank. Detta för att komma åt bättre villkor.

Privatlån upp till 600 000 kr

Bank Norwegian är en av få banker som erbjuder privatlån på upp till 600 000 kr. Överlag är det vanligare i Sverige att högsta gränsen är 350 000 kr eller i vissa fall 500 000 kr. Det är en av de punkter som skiljer banken mot övriga. Räntan är rörligt och är mellan 6,99 % och 22,9 % (2019). I likhet med alla andra banker med individuell ränta så sätter Bank Norwegian räntan efter individuell kreditprövning. Både uppläggningsavgift och aviavgift är på olika nivåer beroende på hur stor summa som lånas.

Gratis kreditkort med bonus

Det tjänst som Bank Norwegian främst är känt för är deras kreditkort. Ett kort som är utan årsavgift men som ändå ger bonus. Man får 0,5% i bonus i Cashpoints oavsett vad som köps med deras kreditkort. Därmed samlar man poäng oavsett man handlar på Konsum eller om en DVD-spelare köps på Elgiganten. Även om det inte är så hög procentuell bonus så blir det en hel del per år. Poängen gör att man kan åka på en flygresa inom Europa per år (beroende på hur många poäng som samlats in). Med kortet följer även en reseförsäkring. Det gör att många tecknar kortet inför en utlandsresa enbart för att betala resan med kortet och få denna extra reseförsäkring.

Sparkonto med högre ränta

Bank Norwegian har sällan absolut högsta sparräntan i Sverige. Men de ligger mycket ofta bland de fem bästa. I juni 2019 hade den sparränta på 0,70% vilket kan jämföras med att kunder hos Swedbank och många andra storbanker inte fick en enda krona på sparat kapital.

Enkel inloggning och överblick

Oavsett om man har sparkonto, kreditkort eller lån hos Bank Norwegian så sker inloggning mycket enkelt. Detta antingen via hemsidan eller deras app. Därmed kan man snabbt få överblick över ekonomin eller exempelvis betala räkningar. Det är även möjligt att betala räkningar direkt med kreditkortet.