Ekonomi och företag

Att tänka på för dig som ska hyra kontorslokal

Att tänka på för dig som ska hyra kontorslokal

Driver man ett företag som växer eller som av någon annan anledning behöver hitta ett större kontor att hålla till på finns det mycket att tänka på. För att hyra en lokal är ett bra första steg att göra en lista över intressanta objekt och kolla upp dom olika hyresvärdarna innan man går vidare.

Område, storlek och pris

Ska man hyra lokal är det bra att först och främst fundera i vilket område den ska finnas i. Behöver den ligga centralt eller spelar det ingen större roll? Storleken är såklart också bra att fundera över redan innan man börjar leta, och det är lättare att sortera bort objekt som inte passar om man vet hur stora ytor man behöver. Givetvis är också priset av avgörande faktor för den som planerar att hyra lokal, så räkna på ett maxpris och försök sedan att hålla dig till det.

Lokalens utseende och egenskaper

En annan sak som kan vara av betydelse är hur den tänkta kontorslokalen ska se ut. Letar du efter ett öppet kontorslandskap eller behöver det finnas dörrar att stänga om sig? Behöver det vara nyrenoverat eller kan du tänka dig en äldre lokal där standarden är lägre? Oavsett vad man letar efter ska man ändå tänka på att vara flexibel, och kanske ändå kolla på sådant som inte riktigt uppfyller önskemålen. Det mesta brukar gå att lösa om hyresvärden är tillmötesgående, och kanske är en av dessa lokaler precis vad du letar efter.

Tänk också på att kolla driftkostnader och se över vad som ingår i priset och inte.

Uteslutningsmetoden

När man har bestämt sig för i vilket område man vill hyra lokal, hur stor den behöver vara och hur mycket den får kosta är man en bra bit på väg. Nästa steg blir att se över tillgängliga objekt utefter dom önskemål som finns. Kontakta hyresvärdarna och be om att få komma och titta, och var noggrann när du går igenom dom olika lokalerna, fota och gör en liten anteckning så att du enkelt kan jämföra dom mot varandra i lugn och ro. Kolla upp hyresvärden och vad tidigare hyresgäster har för erfarenheter innan du bestämmer dig, så kommer du med stor sannolikhet att hitta den perfekta kontorslokalen för dig och din verksamhet.