Ekonomi och företag

Varför privatleasing i Norrköping

Man brukar beskriva privatleasing som en långtidshyra. Det är bilförsäljaren som äger bilen under hela tiden och även efter själva leasingtiden. Tack vare detta behöver inte leasingtagare bekymra sig över vad försäljningsvärdet på bilen kommer vara efter tidsperioden. Peugeot har blivit ett populärt bilmärke inom leasing – både för företag och privatpersoner. Bland de mest populäraste leasingbilarna hos Peugeot är de lite mindre bilmodellerna som har svagare motor. Dessa är skonsammare mot miljön tack vare den svagare motorn. Hos de lite större familjerna är det sjusitsig bil eller SUV som är mest populär.

Om privatleasing

Det finns några faktorer att tänka på när man funderar på privatleasing. Bland annat är det bra att klura ut hur många mil du kommer köra med bilen. Om bilen körs fler mil än vad som står i avtalet kommer det bli en onödigt dyr kostnad som varierar mellan bilmodeller och bilmärken. Vid privatleasing är det också extremt viktigt att ta hand om bilen som om den vore din egen. Det finns tydliga skötselguider för hur du tar hand om just den leasingbilen som du har valt. Där står också vad som räknas som normalt slitage och onormalt slitage, kolla igenom detta noggrant innan du tecknar avtal.

Leasing har ökat markant på marknaden de senaste åren och det blir allt mer populärt med en fast månadskostnad, istället för att behöva fundera på försäkring, finansiering och restvärde. Under år 2016 ökade antalet bilar som hade blivit leasade med 80 % om man jämför med året innan. Totalt registrerades 45 000 bilar och enligt MRF kommer privatleasing inom kort att stå för över hälften av nyregistrerade privatbilar.

Den största skillnaden mellan leasing och bilköp är att det inte är du som äger bilen vid leasing. Månadskostnaden blir olika beroende på flera faktorer som bilmodell, bilmärke, hur många mil som kommer att köras och försäkring bland annat. Det är viktigt att läsa genom leasingavtalet noggrant att man förstår vad det innebär. Där kommer det stå vilka premisser som bilen får brukas under leasingperioden. För den som letar Peugeot privatleasing i Norrköping finns bra alternativ som bilhandlare där du inte behöver oroa dig över lån, kontantinsats eller andra krångliga bekymmer som kan uppstå vid bilköp.