Ekonomi och företag

Vad kan skolklassen sälja för att tjäna pengar?

Det finns många företag som riktar sig till föreningar och skolklasser som vill tjäna pengar. Ofta vill man ha ihop en slant till klassresan och då behövs mer än ett par hundralappar. Det hela går då ut på att man säljer produkter för företagets räkning och får sedan behålla en del av förtjänsten som man sålt för.

Man kan sälja alltifrån kryddor till underkläder och det finns både kända och mindre kända aktörer på den marknad som vuxit sig väldigt stor dom senaste åren.

Klassiker som alltid fungerar

Det finns många företag i den här branschen som varit verksamma i många år och som blivit riktigt kända. Många av produkterna har blivit eftertraktade och folk handlar gladeligen när det äntligen är något barn eller ungdom i närheten som säljer. Till storsäljarna hör bland annat kakor och kläder men det finns också mycket annat som blivit populärt och efterfrågat.

Väljer man någon av dessa aktörer kan man mer eller mindre försäkra sig om att man kommer att få sälja mycket, även om det givetvis inte är någon garanti.

Nytänkande med Kirrat och klart

Vill man prova något helt annat kan man vända sig till företag som valt att nischa sig på några speciella och mer annorlunda produkter. Kirrat och klart är ett av dessa företag som erbjuder vanliga herrgårdsljus i olika färger samt flera olika doftljus. Det blir kanske en lite större utmaning än om man hade valt något av dom mer klassiska företagen men för den sakens skull finns ändå möjligheten att tjäna bra med pengar.

Kirrat och klart är dessutom ett av dom företag i branschen som erbjuder störst förtjänst för dom produkter man lyckats sälja när perioden är slut. Här får man behålla hela 50% av det man säljer för – något som dom flesta andra företag inte erbjuder.

Även om man väljer en produkt som skulle kunna vara mer svårsåld kan det finns mer pengar att tjäna i slutändan. Det kan dessutom vara roligt att sälja sådant som är lite mer ovanligt och där man inte har samma konkurrens från andra skolklasser. Vad man ska välja beror såklart helt och hållet på hur man själv tycker och tänker och det är givetvis en fördel om hela klassen tillsammans kan komma överens.

Läs mer på kirratochklart.se