Ekonomi och företag

Stor framgång för svensk webbutik

Bland de aktörer vi kunnat se etablera sig på nätet har Daniel Mühlbach och Footway varit något av en föregångare. Även om det rör sig om ett förhållandevis nytt bolag, har de gjort en snabb etablering med hög andel kunder i hela Skandinavien. Daniel Mühlbach är inte en ny aktör inom svensk ehandel utan har redan tidigare dragit upp större företag från grunden i och med Lensway som blev en oerhörd resa! Kunskapen från denna episod har Daniel effektivt tagit med sig in i den nya organisationen vilket kan ha bidragit till de stora framgångarna.

Utgångspunkten att börja med ehandel i ett tidigt skede var en riskfylld eskapad som visade sig bära hela vägen. I dagsläget har branschen hunnit anpassa sig till det nya klimat som internet innebär för handel och frakt. Även om ehandel är ett nytt fenomen sett ur ett större perspektiv, har den hunnit genomgå en rad förändringar. I och med att mobiltelefoner kommit att bli allt mer som datorer, har webbutiker runt om i världen fått ställa om sin design och interaktion för att kunna möta det nya. Kort sagt har åtskilliga bolag fått göra om sina webbplatser för att bättre kunna hantera telefonanvändare och de som väljer surfplatta för att surfa.

Logistik en grundläggande förutsättning

För att kunna serva det stora antalet kunder och dessutom få ut allting i tid, behövs logistik som är någonting mer än ett traditionellt plocklager. Allting skall iväg snabbt och enkelt för att kunderna inte skall gå vidare till en konkurrent. Tiden är en faktor man inte kan bortse ifrån och över tid har detta lyfts fram som en av de viktigaste aspekterna av näthandel. När man kan erbjuda snabb hantering, bra priser och fria returer har man kommit en bit på vägen! Detta är någonting som varit tydligt för Footway och Daniel Mühlbach som nu hör till de största i sin bransch.

Det är inte för inte som allt fler väljer att handla via nätet. Butiken är öppen hela dygnet och man kan fundera igenom sina val. I Sverige finns dessutom distans och hemförsäljningslagen som innebär att du alltid har en ångerrätt ifall du skulle ha varit för snabb i dina beslut.