Ekonomi och företag

Hemlarm med smarta funktioner

I takt med att den smarta tekniken utvecklas, släpps hemlarm på marknaden med funktioner som kan hjälpa till att skydda dig, din familj och din bostad. Huruvida de är värda priset ligger förstås i betraktarens öga. Här berättar vi dock om några av dessa smarta funktioner.

Flera sensorer

Rörelsedetektorer och trådlösa kameror är idag smartare än någonsin tidigare. Du kan till exempel ansluta dussintals av dessa enheter till ditt trådlösa nätverk. Med ett nätverk av trådlösa rörelsedetektorer och videokameror, kan du konfigurera ditt hemlarm så det är anpassat för just dina behov. Du kan exempelvis spela in videoklipp med hjälp av infraröd teknik på kvällstid, eller övervaka flera olika områden på en och samma gång. De nya säkerhetssystem som finns på marknaden är så pass mångsidiga att du till och med kan konfigurera rörelsedetektorerna så att inte ett mindre husdjur utlöser larmet.

Skydda hela ditt hem med ett hemlarm

När du tänker på säkerhetssystem för privat bruk, tänker du förmodligen på hemlarm som förhindrar inbrott och stöld. Dagens moderna system gör dock så mycket mer än bara detta:

  • De kan även skydda ditt hem med hjälp av avancerad teknik och sofistikerade sensorer som kan upptäcka gasläckor, bränder och översvämningar.
  • Om något av ovanstående hot skulle uppstå, kommer systemet inte bara varna dig när du befinner dig i bostaden, utan kan även kontakta räddningstjänsten per automatik.

Detta gör att du kan känna dig trygg med att ditt hem är skyddat från flertalet olika faror.

Användning av smart data

Ditt hemlarm kan även samla in data och presentera denna i lättlästa tabeller och diagram, vilket hjälper dig att hålla koll på alla delar av ditt säkerhetssystem. Systemet kan gå igenom falsklarm och brottsstatistik i ditt område och presentera denna information på ett sätt som gör att du enkelt kan skicka in informationen till ditt försäkringsbolag.

Om dina säkerhetssensorer utlöses och dina videokameror börjar filma, kan filmen laddas upp direkt till molnet, vilket innebär att inbrottstjuvarna inte kan förstöra bevisen eller mixtra med din data. Eftersom videoklippen finns tillgängliga i molnet, kan du få åtkomst till dessa oavsett var du befinner dig.