Ekonomi och företag

Guldhandel på nätet

Har man en liten guldgruva hemma, kanske i form av smycken eller annat, som inte kommer till användning kan det vara en god idé att sälja av det. Att sälja guld är nämligen lönsamt, då guldpriset idag är bra. Det finns flera vägar att gå för den som vill sälja sitt guld och en av dom är att göra det på nätet.

Guld som investering eller valuta

Att sälja guld på nätet är relativt enkelt – det man behöver göra först och främst är att hitta ett företag som erbjuder tjänsten. Med andra ord – hitta en aktör som köper guld på nätet, kontrollera pris och andra viktiga saker, till exempel om det finns försäkringar och annat.

Det vanliga om man vill sälja guld på nätet är att man beställer en påse eller ett kuvert från det aktuella företaget. Det är ofta helt kostnadsfritt och när man får hem påsen / kuvertet lägger man guldet i densamma och skickar tillbaka till företaget.

Företaget kommer sedan att värdera guldet och meddela priset till kunden – som då i regel får godkänna detta om det känns bra. Först efter godkännandet har man sålt sitt guld och får pengarna utbetalda till det konto man anger.

Processen är med andra ord ganska enkel, även om det tar ett par dagar från att man beställt påsen eller kuvertet tills att man får pengarna för försäljningen. En del av företagen som finns på nätet har även fysiska butiker, vilka man såklart också kan besöka oför att sälja guld, om man inte vill skicka det.

Hur mycket betalt kan man få?

Guld är ett hållbart material och har varit en populär handelsvara i hundratals år. Guldet kan nästan omöjligt tappa i värde och på senare år har man sett värdehöjningar. Hur mycket man kan få betalt om man väljer att sälja guld kan variera till följd av flera olika saker. Priset för guld anges i gram – så ju tyngre föremål, desto mer betalt. Guldets karat avgör också värdet på olika karat ser i dagsläget ut så här:

  • 21K – 396 kr per gram
  • 20K – 374 kr per gram
  • 18K – 336 kr per gram

Detta är dock bara ett exempel på guldpriser hos en av dom aktörer som både köper och säljer guld på nätet. Priset kan variera, vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Via https://www.guldexperten.se/ finns ytterligare information för den som är intresserad och vill lära sig mer om guld.